Сдружение “Младежка толерантност” възниква като инициатива на родителската общност от Г.Оряховица през 2002 година.

Замислено от многоцветна група от специалисти в различни области, функционира, като средище на свободно общуване на различни опитности и представи за света в епоха, когато хората срещат невероятни трудности да се разбират и оценяват различията по между си, обединени от идеята за бъдещето на града.

Оригиналната концепция се състои в “изграждане на мост между любителската и професионална сфера на изява на личността”.Фокусът пада върху пълноценното общуване чрез множественост на гледните точки и обединяване и допълване на различията. Всеобщо признатите стойности на традицията се вливат в новаторския поглед на бъдещето.

Инициаторите работят заедно, и от 2004 година активно подпомагат развитието на „Горнооряховски младежки парламент и съвет” – http://www.gyparlament.com, където чрез реални избори в училищата на града се набират мотивирани желаещи да се развиват млади хора, които се подлагат на обучение чрез различни дейности и активни контакти с местните власти. Сдружение “Младежка толерантност” има амбицията да се разгърне като средище на приятелство и взаимообмен.

Младите хора са нашето бъдеще и ние сме длъжни да ги подпомогнем, да ги подготвим за да поемат бъдещите свои отговорности .

ЦЕЛИ

 • Да допринася с информация, чрез комуникация, свободен обмен на идеи и знания, с действия и пример за по-добро разбиране на начина за живот на “другия”;
 • Да стимулира културното, информационното и образователното обогатяване на младежите и да подпомага тяхното участие в решаването на проблеми с общуването в дух на толерантност и взаимно разбирателство;
 • Интегриране и приобщаване към познавателната ценностна система на европейската култура;
 • Да подпомага и стимулира процеса на личностно и професионално развитие, за социализация на младите хора;
 • Формиране на активна гражданска позиция, критично мислене и изграждане на умения за активно участие на младежите в обществения живот на различни нива и сфери.

ДЕЙНОСТИ

 • Провокиране на постоянен обществен дебат по въпросите за развитието на индивидуалния потенциал, себеизявяването и подпомагане на личностни, групови изяви и разработки.
 • Организиране на дискусии, семинари, конференции, обучения, културни събития и др.
 • Сътрудничество с държавни агенции и неправителствени национални и международни организации за повишаване на съвременния статус на културата и образованието.
 • Популяризиране опита и основните приоритетни дейности на сродни европейски общности и организации, насочени към процеса на формиране на активна гражданска позиция и критическо мислене.
 • Оказва съдействие за установяване на активен диалог, обмен на информация и опит между младите хора и действащите правителствени и неправителствени структури на местно, национално и международно ниво.
 • Предоставя актуална информация от и за Европейския съюз и осъществява обмен на положителни практики, насочени към обединяване на усилията в защита интересите на младите хора.
 • Поощрява, подпомага и организира обществено полезни благотворителни инициативи.
 • Предоставя информация за организации, финансиращи гражданската активност.

Развива доброволческата дейност в Горна Оряховица, България и страните на ЕС. Сдружение “Младежка толерантност” e акредитирана организация 2007-BG-18 за приемане и изпращане на доброволци от и в ЕС, като подпомага развитието на доброволческата дейност в Горна Оряховица и други НПО. Член на европейската мрежа YouthNetWorks.От 2006 година организацията е посрещнала 14 и изпратила 7 доброволеца. Досегашната дейност показва, положителното влияние в общността при приемане на мотивирани доброволци от различни европейски държави, за активиране на младежката инициативност. Разработените проекти до сега са база за натрупване на повече опит и дават възможност за повече дейности в различни направления. Успешното ни партниране с близкият град Лясковец ни дава възможност от разпространение на доброволческото и в него. Ние работим за придобиване на умения и компетенции за личностно и образователно развитие чрез неформално обучение, както на доброволеца, така и на младежката общност в която работи и живее.

Имаме изграден младежки център, в който младежите от града и доброволците осъществяват своите инициативи, работят в областта на гражданското образование и развитие, на изкуствата, екологията, подпомагане на младежи в неравностойно положение и увреждания.

Сдружение “ Младежка толерантност”, Горна Оряховица
www.youthtolerance.hit.bg
www.gyparlament.com

tolerance@mail.bg
+359) 0887729061


0 Responses to “Младежка толерантност” 1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
Latino Party

Image and video hosting by TinyPic

Roma Fashion

Image and video hosting by TinyPic

ONE EUROPE

BannerFans.com

Местни Доставчици

Партньори

Image and video hosting by TinyPic

С подкрепата на:

Image and video hosting by TinyPic

с финансовата подкрепа

Image and video hosting by TinyPic
free counters
февруари 2021
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

%d блогъра харесват това: